Radyant Doğalgaz İzmir

Radyant Doğalgaz İzmir

Teknoloji geliştikçe, ısınma sistemleri de değişkenlik gösteriyor. Merkezi ısınma sistemlerinin yanı sıra radyant sistemler devreye girdi. Radyant sistem sayesinde hem lokal ısınıyor hem de ışığından yararlanabiliyorsunuz. Doğalgazın yaygınlaşmasıyla radyant doğalgazlı ısıtıcı türleri yaygın kullanılıyor. Tesisiniz ve işletmeniz için radyant doğalgaz ısıtıcı kurdurmak istiyorsanız izmir radyant doğalgaz

firmasıyla irtibata geçebilirsiniz.

Radyant Doğalgaz Nedir?

Geleneksel ısıtma sistemlerinde bütün kapalı alan ısıtılıyor. Radyant ısıtmada istenilen yüzey ısıtılıyor. Bir nevi güneşin dünyayı ısıtması prensibiyle aynıdır denilebilir. Gölgedeyken elinizi güneşe uzattığınızda elinizin ısıtması, güneşte kumların ısınması radyant ısıtma sistemine örnektir.

Radyant ısınma sisteminin enerji kaynağı olarak genellikle elektrik, LPG ve doğalgaz tercih ediliyor. Doğalgazın ucuz, temiz ve doğayla dost olması bakımından doğalgaz radyant ısıtıcılar daha çok tercih ediliyor.

Radyant Doğalgaz Nasıl Çalışır?

Radyant ısınma, geleneksel ısıtmanın aksine ışıkla ısıtma sistemidir. Bu sistem; haznenin içerisinde gazın yanmasıyla çalışıyor. Yanan gaz, vakumlu fan yardımıyla ısısını boruya bırakarak ilerliyor.

Borudan yayılmaya başlayan ışınım, üzerindeki reflektör vasıtasıyla aşağıya yönlendiriliyor. Işınlar havadan etkilenmeden, ortamdaki cisimlere çarpıyor. Cisimlere çarpan ışın ısı enerjisine dönüşüyor ve ısıtma başlamış oluyor.

Doğalgaz Radyant

Radyant ısıtıcılar hava yerine eşya ve insanları ışınım yoluyla ısıttıkları için daha çok tercih ediliyorlar. Doğalgazın da daha ekonomik ve kullanım avantajı sağlaması nedeniyle radyant doğalgaz ısıtıcılar kullanılıyor. Doğalgazlı radyant ısıtıcıların yararlarını şöyle sıralayabiliriz;

*Fabrika, alışveriş merkezi, spor tesisleri, cami, hangar, depo, atölye, fuar alanları vb. yerlerin ısıtılması için idealdir.

*Radyant boruların üst noktasına yerleştirilen parlak yüzeyli yansıtıcı levha sayesinde sadece aşağı odaklanan ısı enerjisi veriyor.

*Prosestat kontrollü atık gaz denetimi sağlanıyor.

*Düşük doğalgaz tüketimi

* Uzun etki alanı

*Çalışma alanlarındaki sıcaklık değişimlerinden etkilenmeden ısınma sağlıyor.

*300-350oC’lik ortalama yüzey sıcaklığı sağlanıyor.

Doğalgaz Radyant Isıtma Sistemleri

Radyant ısıtma sistemleri, mekanik tesisat sistemlerinin bir parçasıdır. Tek farkı, radyant ısıtıcı doğalgaz

sistemin mimari proje dönemi dışında da projesinin yapılabilmesidir. Mevcut binanızın ısıtılmasını radyant ısıtıcı doğalgazlı yapmak isterseniz radyant doğalgaz izmir firmasıyla görüşüyorsunuz. Ücretsiz keşif hizmetinden sonra binanıza uygun ve verimli sistem belirleniyor.

Doğalgazlı radyant ısıtma sistemlerin seramik ve borulu ısıtıcılar olarak çeşitleri bulunuyor. Hangi sistemi kullanacağınızı belirlemeden önce; binanın yüksekliği, yalıtım durumu, hava değişimi, çalışma şartları, stok alanları, vardiya düzeni gibi unsurları göz önünde bulundurmalısınız. Radyant ısıtma sistemini belirlemeden ve kurdurmadan önce mutlaka profesyonel yardım almalısınız.

Sigara yasağının gelmesi, cam balkon sistemleri nedeniyle dış mekan doğalgazlı radyant soba üretimi yapılıyor. Bu türler doğalgazlı borulu radyant isıtma olmayıp seramik plakalı (açık alevli) çeşitlerdir. Bu sistemlerin dışında sıcak hava üreteçleri türleri de bulunuyor. Model ve türleri farklı olsa da ortak özellikleri doğalgazla çalışmaları ve radyant ısıtıcı doğalgaz tüketimi minimum seviyede harcamalarıdır.

Doğalgaz Radyant Isıtma Sistemleri Fiyatları

Radyant ısıtıcı sistemlerinin birçok farklı model ve çeşidi bulunuyor. Borulu ve seramik çeşitleriyle birlikte, döşenecek alana göre doğalgazlı radyant ısıtıcı fiyatları değişiyor. Piyasada sıfır doğalgaz radyant soba ile birlikte doğalgaz radyant ısıtıcı ikinci el bulunuyor. Binanız için en uygun ve avantajlı radyant doğalgaz sobası almak istiyorsanız İzmir radyant doğalgaz firmasıyla iletişime geçebilirsiniz.

Radyant Isıtıcı Doğalgaz Projesi

Binanızı hem lokal ısıtmak hem de düşük maliyet edinmek istiyorsanız alanında uzman ve deneyimli mekanik tesisat mühendisliği firmasıyla çalışmalısınız. Fizibilite araştırılması yapılmadan, mimari proje incelenmeden radyant doğalgaz kurulumu yapılamaz.

Makine mühendisi, mimari proje ile birlikte kullanım faktörü, alan ölçüsü, yalıtım durumu gibi parametreleri planlayıp, ona göre projeyi çiziyor.

Doğalgaz Radyant Isıtıcı

Radyant ısıtıcıların borulu, seramik ve sıcak hava üreteçleri türleri bulunuyor.

Boru tipi radyant ısıtıcı; Bu sistemde, borunun içinden geçen gazın sıcaklığı boruya aktarılıyor. Isınma, boru yüzeyinin ısınmasıyla gerçekleşiyor. Borudaki sıcaklık reflektörler sayesinde aşağıya iletiliyor.

Boru tipi radyant ısıtıcıların tek boru (L tipi lineer) ve çift boru (U tipi) olmak üzere iki çeşidi bulunuyor. Isıtıcıların asılan yükseklik ve brülör kapasitesine bağlı olarak etki alanı 3-5 metredir.

Seramik radyant ısıtıcı; Bu sistemde ısıtıcının arka kısmında kalan alanda elde edilen zengin hava-gaz karışımı seramik yüzeyde küçük delik noktaların önünde yakılıyor. Bu işlem sonunda oluşan sıcak hava reflektör yardımıyla canlı nesnelere gönderiliyor. Böylece ışık enerjisi ısı enerjisine dönüştürülmüş oluyor. Bu ışık enerjisi etki alanındaki nesnelere çarparak ısıtmayı sağlıyor.

Doğalgazlı radyant ısıtıcılar binaların en verimli ve tasarruflu ısıtılması bakımından öne çıkıyorlar. Havayı ve bütün alan yerine sadece zemini ve etki alanındaki nesneleri ısıtıyorlar. Radyant ısıtıcının verimli çalışması için doğru bir mühendislik projesi gerekiyor. Bu konuda profesyonel destek alarak bunu çözebilirsiniz.

Bu makalenin yararlı olduğunu düşünüyorsanız paylaş butonuna basarak çevrenizle paylaşabilirsiniz. Aklınıza takılan soru veya önerilerinizi bize iletebilirsiniz.

Add a Comment

Your email address will not be published.